Tirups Örtagård

Tirupsvägen 99, 245 93 Staffanstorp, Sverige


Det doftar örtagård

Örtagården började anläggas av Eva Falck för 35 år sedan och är nu en av Europas största med över 600 arter. Här finns många sorters myntor, timjan, alla de välkända kryddväxterna som dragon, citronmeliss, salvia, rosmarin och kyndel, men också de mer ovanliga trolldomsväxterna alruna, svart nysrot och kermesbär.

Här kan ni som besökare vandra fritt bland örterna, slå er ner i örtagården, på caféterassen, eller i lusthuset och njuta av caféets hembakta och av alla de dofter som kan inspirera till egna örtagårdar.

Caféet

Njut av våra goda smörgåsar, pajer, sallader och örtiga maträtter.
Frossa i kryddigt hembakat som lavendelskorpor, chokladkaka med mynta, apelsinkaka med rosmarin, ananassalviamuffins och mycket annat…

Mys med en tryffelkaka framför brasan inne i caféet, eller värm händerna med en varm choklad i lusthuset under de kyligare dagarna.

Drick en caffe latte i fjärilarnas och dofternas sällskap i örtagården eller avnjut en läskande örtbål under trädens skugga i parken när solen är som varmast…

Allt är hembakat och ofta kryddat med säsongens örter.

En butik för alla åldrar

Butiken är fylld med spännande kryddblandningar, olika sorters teer, muggar och tekannor, lavendelprodukter, oljor, vinäger, örtsalt, geléer, marmelader…..

En del är egentillverkat, övrigt är kvalitetsprodukter från bla England och Frankrike. För barnen finns en egen hörna med leksaker, mjukisdjur och bra kalaspresenter.

Öppettider
Under säsong (mars-december)
Butik och plantskola: mån-fre 10-18, lör-sön 10-17
Caféet: alla dagar  11-17

Tirupsvägen 99, 245 93 STAFFANSTORP
Tel: 040-44 52 53

www.tirup.se
info@tirup.se


Taggar: