Hönsinge Hantwerksbryggeri

Jordbergavägen 122-0, 231 99 Klagstorp


På den skånska slätten, ett stenkast från landsvägen, ligger det lilla mikrobryggeriet. Vi brygger vårt öl för hand, i liten skala och med mycket glädje. Sen buteljerar, kapsylerar, handnumrerar och packar vi flaskorna för hand.

Vårt bryggeri använder energi från sol- och vindkraft. Restprodukterna blir biogas och biogödsel.

Vi brygger öl för vanliga människor. För människor som efterfrågar öl utöver det vanliga. Vi erbjuder ölprovningar med föredrag och bryggerivisningar för privatpersoner och företag. Här kan du köpa lättöl, öllådor i trä, ölglas och Hum-Hum, tre sorters alkoholfri humleläsk.

Ölprovning, föredrag och bryggerivisning
Hör oss bryggare berätta historien om det lilla bryggeriet. Om hur vi började brygga öl i köket för att fortsätta i garaget och vidare till den gamla smedjan på Jordberga gods där vi håller till idag, hur vi gick från hemmabryggare till mikrobryggare, när vi själva konstruerade och byggde våra bryggverk och hur vi tagit fram våra sex ölsorter, som numera finns på Systembolagets hyllor. Vi pratar öl, går igenom bryggprocessen på ett pedagogiskt sätt och avslutar med en provsmakning av våra 5-6 öl samt bryggerivisning.
Vi anordnar öppna provningar men även för privata sällskap, företag etc på minst 10 personer. Vi kan erbjuda tillstuggstallrikar.

Maila oss på: event@honsingehantwerksbryggeri.se

I vårt bryggeri säljer vi bl a lättöl, träbackar och glas.

Jordbergavägen 122-0, 231 99 Klagstorp
+46 (0)775-88 81 28
honsingehantwerksbryggeri.se
info@honsingehantwerksbryggeri.se


Taggar: